Skal du ta’ det hele med dig?

Peter Abrahamsen og Abelone Glahn

Når man kommer op i senioralderen, kan mange se frem til, at den nuværende bolig bliver for stor. Det kan være svært at tage fat på, og Abelone Glahn har selv prøvet processen, hvor der er mange overvejelser, følelser og et stort praktisk arbejde. Opgaven for hende har ikke ligefrem været mindre af, at hun og hendes mand er gået fra en bolig på 600 kvadratmeter til en ny på 69. Hun har skrevet bogen ”Skal du ta’ det hele med dig – gør plads til næste kapitel i tide,” der beskriver processen, og det er en bog, der både kan læses af seniorer og de pårørende. Interviewet tager udgangspunkt i nogle af de overvejelser, som hun beskriver i bogen.

Beslutningen om at flytte

Man kan nemt udskyde diskussionen, og man er måske heller ikke enig. Hendes mand, Peter Abrahamsen, fortæller, at han til at starte med ikke var enig i, at de skulle flytte, men hvordan han blev overbevist. Hos mange pårørende er det også et følsomt emne. Det kan ikke blot være svært at fortælle forældrene, hvad man synes de skal gøre, men man kan også have en lyst til, at der ikke sker noget med barndomshjemmet.

Når beslutningen er taget

En af de praktiske opgaver, når man skal flytte til noget mindre, er at skille sig af med ting. Her kan børnene have en rolle, hvis de har noget stående hos forældrene til opbevaring, eller bare ikke har fået ryddet ud i børneværelset. Men meget vil man selv skulle stå for, og Abelone Glahn beskriver, hvordan man kan håndtere det, der både kan være noget praktisk, men også er noget emotionelt, når man skal tage stilling til genstande, der er knyttet minder og følelser til. Abelone Glahn og hendes mand er flyttet til et seniorbofællesskab, og hun fortæller om de overvejelser, der er, når man skal vælge ny bolig. Seniorbofællesskabet som boform er blevet populær, men det er ikke en entydig størrelse.

Medvirkende

Abelone Glahn er uddannet journalist, og arbejder som forfatter og kommunikationsrådgiver. Hun har skrevet en række bøger, hvor mange handler om at være selvstændig, og har en blog om bogens emne. En af de seneste bøger handler om at blive selvstændig som senior. Hendes mand er musikeren Peter Abrahamsen, der som mange seniorer stadig er aktiv – han har været det siden hans debut i 1958.

Skal du ta’ det hele med dig – gør plads til næste kapitel i tide
255 sider
Udgivet af Frydenlund og støttet af Realdania

ISBN 978-87-7216-571-4
ISBN 978-87-7216-572-1 (e-bog)

Udkommer 11. maj 2022 og kan købes i alle boglader og Amediashop.