Annoncering og sponsorering

Panorama over København

Podcast er et populært medie, og det er en mulighed for at nå et publikum på en anden måde end man kan gennem tekst og video. Man kan måske tænke, at boliger drejer sig om at se, men det drejer sig i høj grad om de historier og forestillinger, der knytter sig til boligen. Derfor er der også kommercielle muligheder ved at benytte podcast til markedsføring af ydelser og produkter med relation til boligen. Boligpodcasten tilbyder p.t. ikke annoncering, men der er to andre mulighed for kommercielt indhold:

  • Sponsorering af en episode
  • Medvirkende sponsor

Sponsorering af en episode

Man vil blive præsenteret for ideer til episoder, som man tilbyder at være sponsor for. Episoderne produceres uafhængigt af sponsor, der bliver nævnt som sponsor i start og slutning af episoden.

Medvirkende sponsor

Det er muligt at medvirke mod betaling i en episode. Dette vil naturligvis have et kommercielt sigte for de medvirkende, men af hensyn til indholdet, er det vigtigt, at de medvirkende fungerer som eksperter og ikke som sælgere. Det er også derfor, at vi ikke benytter betegnelsen advertorial. Fx skal en medvirkende ejendomsmægler ikke fortælle om “et stenkast fra vandet,” men om muligheder og begrænsninger der er, og ikke mindst give et indtryk af boligen. Er det en bolig på Fyn, skal den være lige så interessant for en lytter i Nordjylland, som for en lytter, der søger bolig på Fyn. Her kommer fagmanden ind med viden om boliger. Intervieweren fra Boligpodcasten har ansvaret for, at der bliver stillet spørgsmål, der giver mulighed for at få det spændende og relevante frem. På samme måde kan et forsikringsselskab fortælle om, hvad man skal være opmærksom på med forsikringer, og en havearkitekt kan give gode råd til indretning af en have.

Det kommercielle udbytte kan for ejendomsmægleren være den interesse, som det kan give for en bestemt bolig, og for alle er der en generel markedsføring, hvor lytteren kan blive interesseret i en deltager, fordi man får vist sin kompetence og sætter en person på virksomheden. Da det er afgørende, at en medvirkende sponsor kan bidrage med indhold, der passer til Boligpodcastens redaktionelle ønsker, er det ikke muligt at garantere en medvirken.

Brug af materialet

Podcasten kan aflyttes på denne hjemmeside og en lang række apps til smartphone og notepads (se Sådan lytter du). Man kan dele indholdet fra Boligpodcasten.dk på de sociale medier, og man kan også få en player på sin egen hjemmeside, så man kan integrere det med sit øvrige indhold. Denne player får man ved at lægge et stykke udleveret kode ind på hjemmesiden.

På Boligpodcasten.dk er der til hver episode en side, der beskriver indholdet, og hvor der er omtale og links til sponsor. Såfremt, at der fx er tale om konkrete boliger til salg, kan der også laves links til omtale på salgssider.

Pris

Kontakt Boligpodcasten for at høre nærmere om at medvirke som sponsor eller medvirkende sponsor og for at få et tilbud.

Andre medvirkende

Boligpodcasten har også medvirkende, som er med udelukkende fordi, de har en interessant historie at fortælle. Bliver du spurgt om at medvirke uden, at der er spurgt om du er interesseret i at deltage som sponsor, så kan du går ud fra, at der er tale om en medvirken, hvor der ikke er penge mellem dig og Boligpodcasten.