På arbejde hjemme

Flere og flere arbejder hjemme ved computeren, og så skal man tænke bolig og arbejde sammen. Det bliver på den måde lige så relevant at tænke på arbejdsmiljø hjemme, som når man er på den virksomhed, hvor man er ansat. For mange selvstændige og studerende er det også deres primære arbejdsplads, hvor man udfører en stor del af arbejdet. Som ansat har man nogle rettigheder i forhold til arbejdsmiljøet, og man kan få fyldt stuen med hævesænkebord, ergonomisk korrekt kontorstol osv. Der er dem, der vil elske det, og dem der vil betakke sig for at få den slags ind i deres hjem.

I episoden fortæller arbejdsmiljøkonsulenten Anne Lintrup om, hvordan man kan få hjemmet til at fungere som en fornuftig arbejdsplads, og nogle af de valg man må tage, når det gælder ens arbejde. Der er det også et spørgsmål om at få en arbejdsdag til at fungere godt i forhold til de fysiske arbejdsmiljø. Men i sidste ende er der nogle valg man må tage, for det er og bliver ens private bolig.

Der bliver i episoden omtalt nogle øvelser med elastik. Man se en vejledning på Arbejdstilsynets hjemmeside.

Medvirkende

Anne Lintrup

Anne Lintrup er arbejdsmiljøkonsulent, og har virksomheden A-Miljø. Hun er uddannet fysioterapeut og cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi. Hun har arbejdet som tilsynsførende i Arbejdstilsynet og siden 2011 som selvstændig arbejdsmiljøkonsulent.