Kreativt smedearbejde

Sofabord i serien Naver Collection designet af Ebbe Gehl og Søren Nissen. Naver Collection er produceret af Aksel Kjersgaard A/S og Gramrode Møbelfabrik A/S. Det har en massiv bordplade med indfræsede ben i rustfrit stål. Staal & Form står for metalarbejdet.

Vi støder på smedearbejdet i hverdagen, hvor man fx kan se stole med stålstel. Når man siger ordet smed, så vil mange nok tænke på den traditionelle smed med sin hammer og armbolt. Nok ved de fleste, at det sikkert er anderledes i dag, men hvordan arbejder man i dag, og hvilken rolle har smeden, når man laver de mere kreative produkter?

Staal & Form er en virksomhed, der bl.a. er underleverandør til møbelfabrikker, og ejeren Claus Sønderby fortæller om, hvad der er det særlige ved at arbejde med metal. Der er sket en stor udvikling fra han blev udlært til nu, og han fortæller om de ændrede arbejdsformer, der giver nye muligheder. Til sidst bliver det miljømæssige også berørt, for det er energikrævende at fremstille stål, så hvor godt er metal, hvis man tænker på miljøet?

Medvirkende

Claus Sørensen

Claus Sønderby er ejer af Staal & Form. Han er uddannet smed. Foto: Morten Pape.