Hos familien Sørensen i 1915

Familien Sørensens stue

Når man kommer på besøg i andres bolig, kan man få et indtryk af, hvem beboerne er, hvad de lægger vægt på, og den historie de er en del af. Sidder man med et gammelt fotoalbum, så kan man forestille sig, hvordan det ville være at komme på besøg hos de mennesker, der for længst er døde. Normalt kan det ikke lade sig gøre, men af og til er vi så heldige, at de gamle boliger er bevaret.

På Arbejdermuseet i København, kan man opleve familien Sørensens lejlighed fra 1915. Den står nærmest urørt, som da arbejderfamilien flyttede ind, og udgør en tidslomme, hvor man ikke kan se udviklingen i det omgivende samfund. Programchef Linda Nørgaard Andersen inviterer indenfor i lejligheden, men vi starter tidligere og hører om den lange række af boliger, som landarbejderne Karen Marie og Peter Martin Sørensen flyttede til København i 1882. Det var en by med mange tilflyttere og alt for få boliger, og små og dårlige boliger er ikke nemmere, når man som familien får 8 børn.

Arbejdermuseet ligger i Rømersgade 22 i København. Der er en række fagforeningerne, hvor et medlemskab giver gratis adgang til museet. Det kan man læse mere om man kan se på museets hjemmeside.

Fotos: Arbejdermuseet.

Medvirkende

Linda Nørgaard Andersen

Linda Nørgaard Andersen er programchef på Arbejdermuseet, hvor hun startede i 2008. Hun er uddannet lærer.