Gammelt design til nutidens mennesker

J81 tegnet af Jørgen Bækmark.

I 2013 kom FDB Møbler tilbage. I en årrække havde der været lukket ned for møbelproduktionen. Tiderne havde ændret sig, og man kunne nu tage fat på at relancere de gamle klassikere. Hvis man tror, at det blot betyder, at tage de gamle tegninger frem og sende dem til en møbelfabrik, så har man glemt en ting: Befolkningen har ændret sig siden klassikerne blev tegnet tilbage fra 1940’erne. Det betød, at der skulle en designer på opgaven med at opdatere møblerne. Opgaven blev givet til Thomas E. Alken, der i episoden fortæller om arbejdet.

Der er også kommet nye møbler til hos FDB Møbler (bl.a. fra Thomas E. Alkens hånd), og i 2019 blev det en selvstændig virksomhed under COOP.

Episoden er en bearbejdning af et interview, der tidligere er bragt på Den2radio. Billeder på siden tilhører FDB Møbler.

Medvirkende

Møbeldesigneren Thomas Alken

Thomas E. Alken er uddannet fra Danmarks Designskole og Alto Universitetet i Finland. Han har virksomheden Format Design. Han er ekstern lektor på Kunstakademiets Designskole og sagkyndigt medlem af Sø- og Handelsretten.

[podcast_subscribe id=”417″]