Fra industri til lejlighed med have

Stuen i lejeligheden på Thoravej 4A i København NV. © EDC Brønshøj

I ældre tid var der en blanding af beboelse og erhvervsejendomme i København. Der er blevet en større adskillelse, men man kan stadig finde steder, hvor der er øer af den blandende bebyggelse. Nogle af de gamle industribygninger er blevet til beboelse, som det gælder lejligheden på Thoravej 4A i København Nord Vest.

En industribygning har ofte nogle andre krav end beboelse. Det kan fx være et krav, at der er højt til loftet. Men det kan netop være noget, der gør en lejlighed til noget særligt. De mere rå sider ved industri, kan også tale til folk, der kan lide, at man viser de sider frem, der afspejler den fortidige brug.

På den ene side er der tale om gammel industri, men på den anden side set, så har lejligheden en terrasse og en fælles have, der er omgivet af en bøgehæk. Noget der ikke ligefrem er normalt for lejligheder i København.

Området

København Nord Vest ligger nord for Nørrebro. Det er for længst blevet hipt at på Nørrebro, og det har man også kunne se på priserne på lejligheder. Den udvikling har så i nogen grad spredt sig nord på. Det er dog et meget varieret område, hvor man både finder de gamle beboere, studerende og de tilflyttede familier, og der er både folk med små og store indkomster.

Hvis man vil se nogle grønne områder, er der tæt på Lersø Parken og lidt længere væk Utterslev Mose, hvor man kan få sig en naturoplevelse. Et af storbyboernes foretrukne steder at gå tur er kirkegårde. I gåafstand ligger Bispebjerg Kirkegård, hvor der er mulighed for stille og meget smukke ture. Er man til det historiske er der rig lejlighed til at gå på opdagelse på kirkegården, hvor man bl.a. kan få en anden oplevelse af 2. verdenskrig ved at læse navne og årstal end man får gennem bøgerne.

På tidpunktet for optagelsen var huset sat til salg hos EDC Brønshøj.

Medvirkende

Ejendomsmægler Jonas Rosfeldt Petersen fortæller i episoden om Thoravej 4A i København Nord Vest. Han blev partner i EDC i Brønshøj i årsskiftet til 2020.