Corona og boligkøb

Det er en stor beslutning at købe en bolig. Krisen, som corona har skabt, gør det svært, for der er kommet en høj grad af usikkerhed. Hvad betyder det for priserne, skal man vente eller kan man købe i en sådan tid? Der er mange spørgsmål, og Claus Vogelius fra køberrådgivervirksomheden Bomae giver nogle bud på, hvordan man kan forholde sig. Han mener nemlig ikke, at man nødvendigvis skal lade være med at købe, men man skal forholde sig på den rigtige måde.

Der kan være forskel på, om man i forvejen har en bolig, hvor man har en friværdi eller skal købe sin første bolig. Der kan både være fordele og ulemper med de to situationer, men stramninger i udlån er specielt hårde for førstegangskøberne.

Men hvad nu hvis man allerede står med nøglerne i hånden til en ny bolig? Ens økonomi kan se helt anderledes ud på grund af corona. Kan man sige, at det er en situation med force majeure, der giver en ret til at fortryde sit køb?

Man kan godt komme til at tænke på finanskrisen i 2008. Men kan den sammenlignes med den nuværende krise? Claus Vogelius mener, at der er nogle afgørende forskelle. Mange vil huske problemerne med teknisk insolvens, hvor gælden hindrede folk i at flytte. Hør hvordan Claus Vogelius ser på risikoen for at ende i en lignende situation.

Bomae har en gratis hotline, hvor man kan få råd om boligkøb i forbindelse med covid-19. Se nærmere på Bomaes hjemmside

Medvirkende

Claus Vogelius er uddannet jurist, og har arbejdet som advokat. Han er nu juridisk rådgiver og partner i virksomheden Bomae, hvor han arbejder med køberrådgivning.