En klassisk muremestervilla i Glostrup

Facade

Muremestervillaen er vist det nærmeste vi kommer vores grundforestilling om et hus. Beder man børn (og nok også voksne) om at tegne et hus, så vil det i 90 % tilfælde ligne huset på Nørre Alle 8, i Glostrup.

Det er et hus fra 1932. Husene fra den tid har et udtryk, der er populært, men vi har nogle andre ønsker til boliger, end man havde dengang. Der er nye krav til værelser, køkkener og badeværelser. Det er en balancegang både at bevare og forny. I episoden, hvor ejendomsmægler Jesper Larsen viser rundt, kan man høre, hvad der er af forskelle fra 30’erne, og hvordan ejerne har løst opgaven.

Boligkøberne har forskellige behov, og måske vil man gerne lægge nogle rum sammen for at få en større stue eller man er ikke tilfreds med værelsesindretningen. Som man kan høre, er folk parat til at skyde penge i ændringer, når de køber hus. Men hvordan kan man forstå forslag til ændringer, når man ikke er vant til at se på plantegninger? Jesper Larsen fortæller om en teknologi, hvor man kan få en meget god fornemmelse af, hvordan ændringer kommer til at se ud.

Trappe

Medvirkende

Jesper Larsen

Ejendomsmægler Jesper Larsen fortæller i episoden om lejligheden. Han er indehaver af Nybolig Glostrup, Brøndby og Albertslund.

Fotograf: Marlene Maiken (bortset fra portræt).