Boris Berlin: Om at lave det, der allerede findes

Stolen Baba
Stolen Baba designet for Jot.Jot, © Iskos-Berlin, 2014

I en tidligere episode fortalte Boris Berlin om sit designarbejde. Han fortæller i denne episode om at designe noget, der allerede findes. Ser man på lampen Calabash, så findes den form i hvert fald i naturen, men der er en række andre lag, hvor spejlvirkningerne har en betydning.

Stolen BaBa ligner en fed bønne. Boris Berlin laver i høj et minimalistisk design, men kan man også kalde sådan en stol for minimalistisk? Polstringen er strikket, og det kræver noget særligt af materialet, hvor man til gengæld kan undgå ressourcespild i produktionen.

Hvis man har besøgt Designmuseum Danmark, så har man sikkert lagt mærke til den store samling stole: 114 stole kan man se. Boris Berlin har designet udstillingen, og fortæller om udfordringen med at udstille så mange stole, lader hver stol træde frem.

Medvirkende

Boris Berlin

Boris Berlin er født i Sovjetunionen og uddannet på Skolen for Kunstindustri og Brugskunst i Leningrad i 1975. Han startede som industriel og grafisk designer og flyttede i 1983 til Danmark, hvor han startede Boris Berlin Design. Han startede i 1987 Komplot Design med Poul Christiansen og i 2010 ISKOS – BERLIN Design sammen med Aleksej Iskos. Han er repræsenteret på en række museer som Designmuseum Danmark, Trapholt, Die Neue Samling, München og Museum of Modern Art, New York.