Moderne bolig i gammel smedje

Et kig gennem køkkenalrummet, hvor man til højre kan se stuen og køkkenet. Ved vinduerne kan man se en række lamper, der tidligere har siddet på russiske kampvogne. Øverst til højre kan man se svalegangen, der giver adgang til fire værelser og et badeværelse. © Sælger af boligen.

I Herstedvester landsby i Albertslund lå en smedje. Den er blevet bygget om til en moderne bygning, hvor man stadig kan mærke den industrielle fortid. Ejerne har valgt et udtryk med betongulve, metalgelændere og et køkken, der kunne være del af en restaurant. Hvis man kan lide højt til loftet, så vil de 8 meter sikkert være tilstrækkeligt. Med 326 kvadratmeter beboelse, vil det sikkert også være stort nok til de fleste børnefamilier, og drømmer man om at bo flere generationer sammen, så vil huset også give mulighed for det.

Det er et specielt hus, og det vil sikkert ikke tale til alle, men de fleste vil sikkert kunne glæde sig over kvaliteten af materialer og håndværk. Lå huset nord for København ville renoveringen utvivlsomt afspejle sig mere i prisen, for det er rigtigt dyrt, hvis man skal forvandle en industribygning til en moderne bolig.

Herstedvester ligger i Albertslund, der var landsbrugsområde med nogle landsbyer. Landbruget blev afløst af boliger i 1960’erne, men de to landsbyer Herstedvester og Herstedøster har stadig landsbypræget, og har hver sin middelalderkirke. Ændringerne var ikke kun mere beboelse, for man begyndte i 1967 en ny skov, Vestskoven, der ligger tæt på Herstedvester og er blevet en rigtig skov i mellemtiden.

Boligen set udefra, hvor man kan se de 2,3 meter høje vinduer. I baggrunden til højre kan anes et af de gamle huse i landsbyen. © Sælger af boligen.

Storstræde 49, 2620 Albertslund, var da episoden blev produceret sat til salg hos Nybolig Glostrup, Brøndby og Albertslund.

Medvirkende

Ejendomsmægler Jesper Larsen fortæller i episoden om huset. Han er indehaver af Nybolig Glostrup, Brøndby og Albertslund.

Fotograf: Marlene Maiken (bortset fra portræt).