Fra storby til landsby: Carsten Svendsens landsbyhus

Fotos når andet ikke er anført: Charlotte Vilsholm.

Mange leger med tanken om at bytte byens larm og blinkende lygter ud med landsbyens gadekær og fuglefløjt. Og så er der dem, der rent faktisk gør det. Som nu skuespiller Carsten Svendsen. Han og kæresten valgte at flytte med deres datter fra Christianshavn og ud til en lille landsby, hvor de havde fundet et gammelt stråtækt hus. Temmelig langt fra såvel S-tog som de kulturtilbud og gode restauranter, de ellers havde lige uden for døren i København.

Carsten Svendsen er skuespiller. Når han arbejder, står han aften efter aften på en scene, hvor han giver af sig selv. Det er en krævende profession. Derfor er det vigtigt at have et hjem, hvor han kan lade op. Her har huset i landsbyen vist sig at have noget helt særligt at tilbyde.

Men er det ikke besværligt at bo ude på landet? Og hvordan er det om vinteren? Hvad med datteren – børn vil vel helst bo steder med fritidstilbud og legekammerater lige uden for døren – hvordan klarer familien det?

Det var heller ikke just kærlighed ved første blik. Huset, der nu danner rammen om deres hjem, var alt andet end indflytningsklart, da de så det første gang. Det oprindelige hus havde dele tilbage fra 1700-tallet, men der var blevet bygget om og moderniseret flere gange, mest gennemgribende i 1970’erne. Der var forsænkede lofter og brune klinker. Faktisk var de ret skuffede over huset, som de havde fundet på nettet. Og Carsten Svendsen kunne ikke helt forestille sig, hvordan det hus skulle kunne blive til et hjem, man ville elske at bo i …

Medvirkende

Carsten Svendsen
Foto: Hein Photography

Carsten Svendsen, skuespiller. Født 1979. Har haft fast ansættelse på Aalborg Teater i 10 år før han flyttede til København, hvor han har optrådt på blandt andet Nørrebros Teater og Det Ny Teater.  I 2009 modtog han en Reumert Talentpris og i 2017 fik han hele to andre priser: den ene fra TV2 Charlie’s Revygalla og den anden fra Revyernes Revy. Skulle have medvirket i årets aflyste udgave af Cirkusrevyen og er i den forbindelse lige nu aktuel på TV i ”Revy på afstand”.